Κρούστα για βέγκαν πίτα (με κρούστα)

By | November 22, 2023

Φτιάξτε τη δική σας vegan κρούστα πίτας από την αρχή, χρησιμοποιώντας αυτή τη δοκιμασμένη και αληθινή συνταγή. Εκπληκτικά εύκολο και απλά νόστιμο.

Είναι απλό συνταγή κρούστας για vegan πίτα είναι ιδανικό για γλυκές και αλμυρές πίτες. Αυτή η εύκολη στην εφαρμογή μέθοδος ζαχαροπλαστικής θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τέλειες κρούστες πίτας χωρίς γαλακτοκομικά κάθε φορά.

Χρησιμοποιεί μόνο τέσσερα απλά συστατικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι.

Η σπιτική κρούστα πίτας έχει τη φήμη ότι είναι δύσκολο να γίνει. Σίγουρα όμως αξίζει να το κυριαρχήσετε και είναι αρκετά απλό.

Αυτή η έκδοση είναι πιο οικονομική από την αγορά από το κατάστημα. Και ειλικρινά, πολύ πιο νόστιμο. Για να μην πω ικανοποιητικό! Τρυφερό και ξεφλουδισμένο, είναι πάντα επιτυχία.

Άψητη κρούστα πίτας σε ένα τραπέζι

Σημειώσεις για τα συστατικά

 • Αλεύρι ζαχαροπλαστικής – χαμηλή σε πρωτεΐνη που δημιουργεί μια πιο τρυφερή κρούστα.
 • Vegan Βούτυρο Ή μαργαρίνη – Χρησιμοποιήστε τον τύπο στικ, όχι τον τύπο απλώματος που λιώνει πολύ εύκολα και περιέχει περισσότερο νερό. Κόψτε σε κύβους και στη συνέχεια παγώστε μέχρι να στερεοποιηθεί.
 • Αλαςεάν χρησιμοποιείτε ανάλατη μαργαρίνη ή vegan βούτυρο.
 • Παγωμένο νερό – Η χρήση κρύου νερού εμποδίζει το βούτυρο να λιώσει πολύ γρήγορα.

Οδηγίες βήμα προς βήμα

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι (αν χρειάζεται) σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέστε το παγωμένο vegan βούτυρο.

Εικόνες δίπλα-δίπλα που δείχνουν ένα μπολ γεμάτο με αλεύρι και vegan βούτυρο

2. Κόβουμε ή τρίβουμε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά.

Τρίψτε το βούτυρο στο αλεύρι

3. Προσθέστε το μισό παγωμένο νερό και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να κολλάει η ζύμη.

Προσθέστε υγρό στο μείγμα του αλευριού

4. Προσθέστε το υπόλοιπο υγρό, μια κουταλιά κάθε φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι το μπολ να απαλλαγεί κυρίως από ξηρό αλεύρι. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ κολλώδης ή εύθρυπτη. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά.

Ανακατεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα διάφανο μπολ ανάμειξης
Αριστερή εικόνα: πολύ στεγνή/τριχωτή. Δεξιά εικόνα: η ζύμη αρχίζει να συγκρατείται.

5. Ζυμώνουμε απαλά τη ζύμη για περίπου 10 δευτερόλεπτα για να αναμειχθεί ομοιόμορφα και να διαμορφωθεί σε μπάλα ή δίσκο. Τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα για να ενυδατωθεί καλά το αλεύρι.

Ζύμη πίτας τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη

6. Αλευρώνουμε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και έναν πλάστη και ανοίγουμε τη ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτας με έναν πλάστη

7. Ανασηκώνουμε προσεκτικά και τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί της πίτας. Σπρώξτε απαλά τη ζύμη στις γωνίες.

Τοποθετούμε την κρούστα της πίτας στο ταψί για πίτα

8. Δημιουργήστε μια τακτοποιημένη, αυλακωτή εμφάνιση στη διπλωμένη άκρη με ένα πιρούνι ή τα δάχτυλά σας.

Χτυπάμε με φλάουτο τις άκρες της κρούστας της πίτας

9. Παγώστε την κρούστα για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να στερεοποιηθεί πριν την ψήσετε.

Σχετικό: Πώς να ψήσετε στα τυφλά μια κρούστα πίτας

Βασικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε

 • Αφού ανοίξετε τη ζύμη, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να την ανασηκώσετε χωρίς να την σκίσετε. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τον πλάστη κυλώντας τον χαλαρά και ανασηκώνοντάς τον προς τα πάνω.
 • Ένας άλλος τρόπος είναι να απλώσετε τη ζύμη σας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη πετσέτα και να σηκώσετε την πετσέτα και όχι την ίδια τη ζύμη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα με τον ίδιο τρόπο.
 • Φροντίστε να χρησιμοποιείτε παγωμένο νερό ή πολύ κρύο νερό. Η διατήρηση της ζύμης δροσερή εμποδίζει το vegan βούτυρο να λιώσει πολύ, γεγονός που αλλάζει τη συνοχή της ζύμης.. Η χρήση παγωμένου νερού θα βοηθήσει να δώσει στην κρούστα της πίτας μια ωραία λεπτή υφή.
 • Μια άλλη καλή συμβουλή για να διατηρήσετε τα πάντα δροσερά είναι να κρυώστε τα σκεύη και το αλεύρι σας. Δροσερός πλάστης, μπολ, μαχαίρι κ.λπ. Η κατάψυξη ή η κατάψυξη πριν από τη χρήση θα βοηθήσει να κρατήσει τη ζύμη κρύα και να αποτρέψει το λιώσιμο του βουτύρου.
 • Συνιστώ να αποθηκεύσετε ένα μικρό κομμάτι ζύμης όταν στρώνετε το πιάτο της πίτας. Εάν υπάρχουν ρωγμές στην κρούστα μετά το τυφλό ψήσιμο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επισκευή των πραγμάτων πριν από την προσθήκη επικάλυψης.

Άλλες παραλλαγές και αντικαταστάσεις συνταγών

 • Για πιο ξεφλουδισμένη κρούστα, δοκιμάστε τη συνταγή μου για Vegan Flaky Pie Crust.
 • Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο αλεύρι ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να συνδυάσετε ίσα μέρη αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλεύρι για κέικ για να δημιουργήσετε μια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη παρόμοια με αυτή του αλευριού ζαχαροπλαστικής.
 • Εναλλακτικά, αφαιρώντας δύο κουταλιές της σούπας από κάθε φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αντικαθιστώντας το με δύο κουταλιές της σούπας άμυλο αραβοσίτου θα αποφέρει παρόμοια αποτελέσματα.
 • Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε φυτικό λίπος με γεύση βουτύρου ή λάδι καρύδας αντί για vegan βούτυρο – δείτε την ενότητα Συχνές ερωτήσεις παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Προτάσεις αποθήκευσης

Εάν θέλετε να προετοιμάσετε τη ζύμη εκ των προτέρων ή να την αποθηκεύσετε για μελλοντικό ψήσιμο, μπορείτε να βάλετε στο ψυγείο ή να καταψύξετε το κέλυφος της τάρτας ή την άψητη ζύμη.

Μπορείτε είτε να ετοιμάσετε ζύμη, να την τυλίξετε σε μεμβράνη ή με μεμβράνη και να την παγώσετε. Ή απλώστε τη ζύμη, τοποθετήστε τη στο ταψί για πίτα, τυλίξτε και παγώστε.

Εάν καταψύξετε τη ζύμη που τυλίγεται, θα χρειαστεί να την ξεπαγώσετε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν την απλώσετε, αλλά αν είναι ήδη απλωμένη και στο ταψί της πίτας, δεν απαιτείται απόψυξη.

Η κατεψυγμένη κρούστα πίτας πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός τριών μηνών από την κατάψυξη. Εάν το βάλετε στο ψυγείο, φροντίστε να είναι καλά καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Χρήση εντός τριών ημερών.

Συνήθεις συχνές ερωτήσεις

Πόσο καιρό πρέπει να ψήσω κρούστα πίτας;

Εξαρτάται από το είδος της πίτας που φτιάχνετε. Ανατρέξτε στις οδηγίες συνταγής για την επιθυμητή πίτα. Ορισμένες επικαλύψεις μπορεί να μην απαιτούν ψήσιμο, ενώ άλλες συνταγές μπορεί να απαιτούν μερικό προψήσιμο της κρούστας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα vegan βούτυρο ή μαργαρίνη εναλλακτική για αυτήν τη συνταγή;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίπος λαχανικών με γεύση βουτύρου, αλλά συνιστώ να το συνδυάσετε με γάλα χωρίς γαλακτοκομικά ή περισσότερο νερό. Διαφορετικά, η κρούστα μπορεί να είναι λίγο στεγνή.

Λάβετε υπόψη ότι πολλές μάρκες λαχανικών σοταρίσματος περιέχουν φοινικέλαιο, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τα συστατικά.

Το απλό λίτρον έχει επίσης μια ήπια γεύση και είναι γενικά χωρίς αλάτι, επομένως θα χρειαστεί:

 • προσθέστε αλάτι και/ή 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,
 • χρησιμοποιήστε το μισό λίπος με το μισό vegan βούτυρο ή
 • χρησιμοποιήστε λίτρο με γεύση βούτυρο με αλάτι.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω λάδι καρύδας αντί για vegan βούτυρο για κρούστα πίτας;

Το λάδι καρύδας έχει χαμηλό σημείο τήξης, επομένως μπορεί να είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί για κρούστα πίτας. Θα ήταν απαραίτητο να το διατηρήσουμε όσο πιο ψύχραιμο γίνεται, αλλά έχω ακούσει για ανθρώπους που τα κατάφεραν.

Μπορεί αυτή η κρούστα να χρησιμοποιηθεί με αλμυρές συνταγές;

Ναι, αυτή η κρούστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο με γλυκές όσο και με αλμυρές πίτες, είτε πρόκειται για κολοκυθόπιτα είτε για βίγκαν πίτα.

Περισσότερες συνταγές για Vegan Pie

Κρούστα πίτας ψημένη σε σχάρα ψύξης.
 • Μπολ ανάμειξης

 • Πλάστης

 • Πιάτο πίτας 8 ή 9 ιντσών

Συνταγές ψησίματος: Για ακρίβεια, χρησιμοποιήστε μετρικές μετρήσεις και μεζούρες.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

 • Κοσκινίζετε το αλεύρι και το αλάτι (αν χρησιμοποιείτε) σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το παγωμένο vegan βούτυρο.

  1 1/2 φλιτζάνι (200 g) αλεύρι ζαχαροπλαστικής,1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) ραβδί βέγκαν βούτυρο ή μαργαρίνη (όχι ανάλατη),1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 • Χρησιμοποιώντας 2 μικρά μαχαίρια βουτύρου, ένα μπλέντερ ζαχαροπλαστικής ή τα δάχτυλά σας, τρίψτε ή τρίψτε το βούτυρο στο αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να θυμίζει τριμμένη φρυγανιά.

 • Προσθέστε το μισό παγωμένο νερό και ανακατέψτε με ένα μαχαίρι βουτύρου μέχρι να αρχίσει να κολλάει η ζύμη.

  8 κουταλάκια του γλυκού (40 ml) παγωμένο νερό

 • Προσθέστε το υπόλοιπο υγρό, μια κουταλιά κάθε φορά, ανακατεύοντας μεταξύ τους. Σταματήστε να προσθέτετε υγρό όταν το μπολ είναι σχεδόν καθαρό από τυχόν ξηρά κομμάτια αλεύρου. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ υγρή και κολλώδης, ούτε πολύ στεγνή και εύθρυπτη.

 • Ζυμώνουμε απαλά τη ζύμη για περίπου 10 δευτερόλεπτα για να αναμειχθεί ομοιόμορφα και να διαμορφωθεί σε μπάλα ή δίσκο. Τυλίξτε σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα για να ενυδατωθεί καλά το αλεύρι.

Απλώνουμε τη ζύμη

 • Αλευρώνετε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και έναν πλάστη. Ανοίξτε τη ζύμη μέχρι περίπου ⅛ ίντσα (3 mm) πάχος και περίπου 11 ίντσες (20 cm) πλάτος.

 • Χρησιμοποιήστε τον πλάστη για να ανασηκώσετε απαλά και να τοποθετήσετε τη ζύμη στο ταψί της πίτας. Σπρώξτε απαλά τη ζύμη στις γωνίες με τον αντίχειρά σας. Μην τεντώνετε τη ζύμη. Αν ραγίσει, πιέστε το για να σφραγιστεί.

 • Για πιο καθαρές άκρες, διπλώστε τις άκρες και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τους αντίχειρες και τους δείκτες σας για να δημιουργήσετε μια αυλακωτή εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να πιέσετε τις διπλωμένες άκρες με ένα πιρούνι.

 • Καταψύξτε την κρούστα για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να στερεοποιηθεί πριν τη χρησιμοποιήσετε.

 • ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Πώς να ψήσετε στα τυφλά κρούστα πίτας
 • Αυτή η συνταγή είναι αρκετή για μια κανονική (ρηχή) κρούστα πίτας 8 ή 9 ιντσών. Φτιάξτε τη συνταγή για ένα βαθύ πιάτο ή διπλή κρούστα δύο φορές.
 • Υποκατάστατο αλευριού ζαχαροπλαστικής: Αφαιρέστε 2 κουταλιές της σούπας από κάθε φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αντικαταστήστε το με 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
 • Συνιστώ να αποθηκεύσετε ένα μικρό κομμάτι ζύμης όταν στρώνετε το πιάτο της πίτας. Εάν υπάρχουν ρωγμές στην κρούστα μετά το τυφλό ψήσιμο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επισκευή των πραγμάτων πριν από την προσθήκη επικάλυψης.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίτρο λαχανικών, αλλά έχετε κατά νου ότι έχει ήπια γεύση και γενικά δεν περιέχει αλάτι, επομένως θα χρειαστεί:
  • προσθέστε αλάτι και/ή 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,
  • χρησιμοποιήστε το μισό λίπος με το μισό vegan βούτυρο ή
  • χρησιμοποιήστε λίτρο με γεύση βούτυρο με αλάτι.
 • Εάν καταψύξετε τη ζύμη που τυλίγεται, θα χρειαστεί να την ξεπαγώσετε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν την πλάθετε, αλλά αν είναι ήδη τυλίγεται και στο ταψί για πίτα, δεν χρειάζεται ξεπάγωμα – προσθέστε μόνο λίγα λεπτά στο χρόνο ψησίματος. .
 • Η κατεψυγμένη κρούστα πίτας πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 3 μηνών από την κατάψυξη.
 • Εάν είναι στο ψυγείο, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και χρησιμοποιήστε το εντός 3 ημερών.
Εάν σας άρεσε, σκεφτείτε να αφήσετε μια βαθμολογία. Αυτό βοηθά πραγματικά το blog.

Θερμίδες: 179χιλιοθερμίδες | Υδατάνθρακες: 16σολ | Πρωτεΐνη: 3σολ | Λίπος: 12σολ | Κορεσμένο λίπος: 2σολ | Πολυακόρεστα λιπαρά: 3σολ | Μονοακόρεστα λιπαρά: 6σολ | Νάτριο: 171mg | Κάλιο: 88mg | Ινα: 2σολ | Ζάχαρη: 1σολ | Βιταμίνη Α: 510UI | Βιταμίνη C: 1mg | Ασβέστιο: 12mg | Σίδερο: 1mg

Διατροφική Προειδοποίηση

Σειρά μαθημάτων: Επιδόρπιο

Κουζίνα: Αμερικανός, Βρετανός

Διατροφή: Vegan, Χορτοφάγος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *